Η ενεργειακή ματιά των εξαρτήσεων

pranic healing & addictions

Παρατηρούμε συχνά ανθρώπους είτε στο κοντινό είτε στο ευρύτερο περιβάλλον μας, οι οποίοι για διάφορους λόγους έχουν επιλέξει να χρησιμοποιούν ως συναισθηματικό δεκανίκι διάφορες εξαρτήσεις (κάπνισμα, κατανάλωση αλκοόλ, τζόγο κλπ). Άνθρωποι που σε τίποτα δε διαφέρουν από τον κάθε ένα από εμάς, έχουν στραφεί προς αυτούς τους τρόπους για να ανταπεξέρχονται στις «απαιτήσεις» της καθημερινότητάς τους.

Οι λόγοι για τους οποίους κάποιος μπορεί να αναπτύξει εξαρτητική συμπεριφορά είναι πολλοί και με πολλές συνιστώσες. Εκείνο όμως που χαρακτηρίζει έναν άνθρωπο που καταφεύγει σε πράξεις αυτοκαταστροφικές, είναι αυτή ακριβώς η έλλειψη της αγάπης προς τον εαυτό του, προς την ύπαρξή του. Όταν δεν αγαπώ τον εαυτό μου γιατί να τον φροντίσω; γιατί να τον συμπονέσω;

Οι άνθρωποι που δρουν μέσω των εξαρτήσεων τείνουν να θυματοποιούνται, καθώς αρνούνται να αναλάβουν την ευθύνη για τον ίδιο τους τον εαυτό και συνήθως κατηγορούν το περιβάλλον τους (οικογενειακό, εργασιακό, συναισθηματικό) ότι τους ώθησε στην εξάρτηση, κάτι που φυσικά δεν οδηγεί στη λύση του προβλήματος.

Παρόλ’ αυτά, το σώμα είναι το «εργαλείο» που χρησιμοποιεί η ψυχή για να μπορεί να εξελιχθεί, να μάθει, να βελτιωθεί. Είμαστε ‘υποχρεωμένοι’ κατά κάποιο τρόπο να το φροντίζουμε, να το σεβόμαστε και να το αγαπάμε γιατί μέσω αυτού θα καταφέρουμε να ανέβουμε επίπεδα συνειδητότητας.

Η ενέργεια των εξαρτήσεων

Κοιτάζοντας το θέμα των εξαρτήσεων από την ενεργειακή οπτική γωνία, όταν ένας άνθρωπος ξεκινήσει να καπνίζει ή να πίνει αλκοόλ το ενεργειακό του σώμα (αύρα) επηρεάζεται. Αλλοιώνεται η ποιότητα της αύρας του, καθώς διάφορα «σκουπίδια» τα οποία αποκαλούνται «ενεργειακά παράσιτα» προσκολλώνται πάνω σε αυτή. Την ίδια στιγμή, καθώς αυξάνεται η επιθυμία για τον καπνό, το αλκοόλ κλπ, ο άνθρωπος τα σκέφτεται όλο και περισσότερο. Καθώς η ενέργεια ακολουθεί τη σκέψη, η δεύτερη παίρνει διάφορες μορφές, που αποκαλούνται «σκεπτομορφές» οι οποίες παραμένουν στην αύρα και σε συγκεκριμένα ενεργειακά κέντρα. Όσο περισσότερο αυξάνεται η ενέργεια της επιθυμίας, τόσο περισσότερες σκεπτομορφές και ενεργειακά παράσιτα προσκολλώνται πάνω στην αύρα και τα chakras. Έτσι και ενεργειακά ο άνθρωπος γίνεται έρμαιο των ίδιων του των επιθυμιών ενώ ταυτόχρονα το σώμα αρρωσταίνει μη έχοντας μια υγιή και εξισορροπημένη αύρα.

Πώς αλλάζουμε την κατάσταση;

Απαραίτητη προϋπόθεση για την ανατροπή μιας τέτοιας κατάστασης και της τελικής απεξάρτησης κάποιου από το κάπνισμα, το αλκοόλ κλπ είναι η πρόθεση να σταματήσει, να αποκοπεί από αυτές τις βλαπτικές συνήθειες και να αποφασίσει να στηριχτεί στις δικές του δυνάμεις που είναι αμέτρητες.

Αρχικά παρατηρήστε τον εαυτό σας, συνειδητοποιήστε ποιος είναι ο βαθύτερος λόγος που καταφύγατε στις εξαρτήσεις. Κατόπιν αναρωτηθείτε πόσο καιρό ακόμη έχετε αποφασίσει να παραμείνετε σε αυτή την κατάσταση και σε τι σας εξυπηρετεί αυτό. Στη συνέχεια μπορείτε να οραματιστείτε μια εικόνα του εαυτού σας χωρίς εξαρτήσεις και να παρατηρήσετε πώς αισθάνεστε… είστε χαρούμενοι; Είστε ήρεμοι;;; Μπορείτε ακόμη να βάλετε στη ζωή σας τις θετικές δηλώσεις οι οποίες έχουν την τάση να μετασχηματίζουν τα αρνητικά συναισθήματα με φράσεις όπως:

  • Αναλαμβάνω την ευθύνη της ζωής μου
  • Χαλαρώνω και επιτρέπω στη ζωή να ρέει
  • Αγαπώ τον εαυτό μου
  • Για εμένα η αλλαγή είναι πάντα ασφαλής

Pranic Healing – θεραπεία από μέσα προς τα έξω

Από τη στιγμή λοιπόν που κάποιος συνειδητοποιήσει πως έχει έρθει η στιγμή για τη μεγάλη αλλαγή, μπορεί να στραφεί στο Pranic Healing. Με τη συγκεκριμένη θεραπευτική μέθοδο, το ενεργειακό σώμα καθαρίζεται, οι σκεπτομορφές αφαιρούνται και τα ενεργειακά παράσιτα διαλύονται. Το ενεργειακό σώμα ανακτά την καθαρότητά του και τα ενεργειακά κέντρα εξισορροπούνται. Επί της ουσίας διαλύεται η ενέργεια της επιθυμίας και είναι δύσκολο για τον θεραπευόμενο μετά το τέλος της συνεδρίας να την ανακαλέσει! Με την εφαρμογή του MCKS Pranic Healing η διακοπή καπνίσματος παρουσιάζει μεγάλη επιτυχία ήδη από την πρώτη φορά!

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια μιας συνεδρίας για την απεξάρτηση εφαρμόζεται Pranic Ψυχοθεραπία. Με τον τρόπο αυτό αποκαθίσταται η εσωτερική ηρεμία και ένα συναίσθημα ασφάλειας και εσωτερικής δύναμης αρχίζει να διακατέχει τον θεραπευόμενο. Πολλά άλλα θέματα τακτοποιούνται, καθώς η ψυχοθεραπεία δρα σε μεγάλο βαθμό υποστηρικτικά και ενδυναμώνει το νου και το συναισθηματικό πεδίο.

Γίνεται φανερό λοιπόν, ότι ένας άνθρωπος ο οποίος αισθάνεται ότι έχει έρθει η στιγμή της απελευθέρωσης από εξαρτήσεις και αποφασίσει να αλλάξει τη ζωή του, μπορεί να επιλέξει ασφαλείς τρόπους για να τα καταφέρει. Το μόνο που χρειάζεται να κάνει ο ίδιος είναι να δώσει στον εαυτό του την ευκαιρία να ζήσει μια υγιή ζωή απαλλαγμένη από επιβλαβείς προσκολλήσεις, τιμώντας έτσι την ύπαρξή του και το σώμα του.

Μαρία Καυρολογάκη
Θεραπεύτρια MCKS Pranic Healing
693 2239030
www.ananda.gr
info@ananda.gr

Facebook page: ananda.gr