“Περί προσδοκίας…” γράφει η Μαρία Καυρολογάκη

 

Σταμάτα να περιμένεις. Το οτιδήποτε. Τώρα κιόλας! Χάρισε στον εαυτό σου το δώρο της μη-προσδοκίας! Πώς θα το πετύχεις αυτό; Μόλις αντιληφθείς πώς λειτουργεί ο νόμος του κάρμα, αυτές οι απορίες σου θα λυθούν. Λένε πως “ό,τι σπέρνεις θερίζεις” και απ’ ό,τι φαίνεται κάτι ξέρουν! Πολλές φορές δίνουμε (“σπέρνουμε”) σε κάποιον και περιμένουμε εναγωνίως να λάβουμε (“θερίσουμε”) από αυτόν. Είναι σίγουρο ότι δίνοντας λαμβάνουμε, αλλά όχι απαραίτητα από το ίδιο άτομο στο οποίο δώσαμε. Μια τέτοια σκέψη είναι πολύ περιοριστική και οι νόμοι του σύμπαντος δε λειτουργουν με αυτό τον τρόπο. Χρειάζεται να έχουμε εμπιστοσύνη και να ξέρουμε πως η αγάπη, όποια μορφη και αν έχει, όταν την προσφέρουμε, πάντα επιστρέφεται και μάλιστα πολλαπλάσια. Το ίδιο συμβαίνει και με τα αρνητικά συναισθήματα, γι’ αυτό είναι σημαντικό να είμαστε προσεκτικοί με αυτά που αφήνουμε να εξωτερικευθούν από εμάς προς τους άλλους. Γιατί το μόνο σίγουρο είναι πως αυτά ακριβώς θα τα “θερίσουμε” σε πολύ μεγαλύτερο βαθμό.

Η πρακτική στη Συνειδητή Αναπνοή μάς βοηθάει να έχουμε μεγαλύτερη επίγνωση και έλεγχο του εαυτού μας. Μαθαίνοντας να εστιάζουμε την προσοχή μας στην εισπνοή και την εκπνοή μας -μόνο- ανεξάρτητα από το τι συμβαίνει γύρω μας, εξασκούμαστε στην εσωτερική επίγνωση. Σταδιακά αισθανόμαστε πιο ήρεμοι και πιο γαλήνιοι και το βασικότερο: αναλαμβάνουμε την ευθύνη της ζωής μας, των σκέψεων, των συναισθημάτων και των πράξεών μας. Μαθαίνουμε να προσδοκούμε μόνο από τον εαυτό μας και κανέναν άλλον, γιατί στην ουσία τίποτα και κανένας δεν μπορεί να είναι υπό τον έλεγχό μας, παρά μόνο ο ίδιος μας ο εαυτός. Πάρτε λοιπόν βαθιές αναπνοές και αφεθείτε στην ελευθερία που προσφέρει η αυτογνωσία, η εμπιστοσύνη, η αγάπη! Συντονίστε νου, σώμα και πνεύμα με τη βοήθεια της πρακτικής στο Rebirthing Breathwork, που μπορεί να αλλάξει για πάντα τον τρόπο που βλέπετε τη ζωή!

Η Μαρία Καυρολογάκη είναι Εκπαιδεύτρια Συνειδητής Αναπνοής στην πρακτική Rebirthing Breathwork και αγαπά τον κόσμο της ενέργειας και της θεραπείας. τον Οκτώβριο ξεκινάει η Επαγγελματική Εκπαίδευση: “Rebirthing Breathwork 200 ώρες”, ένα ταξίδι στον κόσμο της Συνειδητής Αναπνοής και της βαθιάς επίγνωσης του εαυτού.

Περισσότερες πληροφορίες για την Εκπαίδευση θα βρείτε εδώ:

https://bit.ly/2NoG2PQ