Vegan lemon cheesecake χωρίς ψήσιμο
Αυτό το δροσερό και υγιεινό vegan lemon cheesecake συνδυάζει τη φρεσκάδα του λεμονιού με μια πλούσια κρεμώδη υφή από κάσιους και καρύδα. Ιδανικό γλυκό χωρίς ψήσιμο για κάθε περίσταση!

Vegan cheesecake χωρίς ψήσιμο
Πηγή:
Βάση:
3/4 φλ. αμύγδαλα
3/4 φλ. βρώμη
1/4 φλ. τριμμένη καρύδα
1/4 φλ. σπόρους chia
1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (περίπου 10)
Μια πρέζα ροζ αλάτι
Χυμός μισού λεμονιού ή λίγο νερό
3/4 φλ. αμύγδαλα
3/4 φλ. βρώμη
1/4 φλ. τριμμένη καρύδα
1/4 φλ. σπόρους chia
1 φλ. χουρμάδες, χωρίς κουκούτσι (περίπου 10)
Μια πρέζα ροζ αλάτι
Χυμός μισού λεμονιού ή λίγο νερό
Εκτέλεση:
Επεξεργαστείτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέστε καλά.
Γέμιση λεμονιού:
2 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα και στραγγισμένα
3/4 φλ. κρέμα καρύδας
2 κ.σ. λάδι καρύδας (ή βούτυρο)
3/4 φλ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. φυτική πρωτεΐνη (προαιρετικά)
4 κ.σ. σιρόπι καρύδας ή σφενδάμου Ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4-1/2 κ.γ. κουρκουμά
Επεξεργαστείτε τα υλικά μέχρι να σχηματιστεί μια κολλώδης ζύμη. Μεταφέρετε τη ζύμη σε ένα ταψί καλυμμένο με αντικολλητικό χαρτί και πιέστε καλά.
Γέμιση λεμονιού:
2 φλ. ωμά κάσιους, μουλιασμένα και στραγγισμένα
3/4 φλ. κρέμα καρύδας
2 κ.σ. λάδι καρύδας (ή βούτυρο)
3/4 φλ. χυμός λεμονιού
2 κ.σ. φυτική πρωτεΐνη (προαιρετικά)
4 κ.σ. σιρόπι καρύδας ή σφενδάμου Ξύσμα λεμονιού
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1/4-1/2 κ.γ. κουρκουμά
Χτυπήστε όλα τα υλικά μέχρι να γίνουν λεία και κρεμώδη. Ρίξτε τη γέμιση πάνω από τη βάση και καταψύξτε για τουλάχιστον 4-6 ώρες.
Απολαύστε αυτό το δροσερό και υγιεινό cheesecake!
Απολαύστε αυτό το δροσερό και υγιεινό cheesecake!