Ενεργειακή συνεδρία Pranic Healing & 

Φόρμα συμμετοχής 

Μια αρχαία πρακτική

Ειδικά όταν πρόκειται για ψυχολογικές ασθένειες, η ιατρική επιστήμη συχνά δυσκολεύεται να θεραπεύσει πλήρως τους ασθενείς, καθώς η ιατρική λειτουργεί μόνο στο φυσικό σώμα. Σε αυτή την περίπτωση οι ενεργειακές τεχνικές, όπως το Pranic Healing και το Pranic Psychotherapy, έχουν αποδειχθεί επιτυχείς.

Στην πραγματικότητα οι ψυχοσωματικές ασθένειες, οι οποίες έχουν πίσω τους συναισθηματικά και ψυχολογικά αίτια, απαιτούν θεραπείες που μπορούν να αντιμετωπίσουν τους συναισθηματικούς παράγοντες και να συμπληρώσουν τις ιατρικές θεραπείες.

Λόγω του μεγάλου όγκου άγχους, του στρες και της κατάθλιψης που επιβάλλουν οι ανταγωνισμοί και ο ακατάλληλος τρόπος ζωής στις σημερινές κοινωνίες και του αυξημένου αριθμού ανθρώπων που διαγιγνώσκονται με ψυχοσωματικές ασθένειες, πολλοί άνθρωποι στρέφονται στις συμπληρωματικές θεραπείες και στις μεθόδους ενεργειακής θεραπείας για να τους βοηθήσουν να απαλύνουν τον πόνο τους και να γίνουν πιο υγιείς και ευτυχισμένοι.

Η ενεργειακή θεραπεία αναφέρεται βασικά σε διάφορες ενεργειακές τεχνικές - μεθόδους που χρησιμοποιούν την ενέργεια, επίσης γνωστή ως Πράνα, Τσι, Κι ή Ζωτική Δύναμη, για να βελτιώσουν την κατάσταση των ασθενών. Το Pranic Healing, το Reiki, ο βελονισμός και το Chi Kung είναι παραδείγματα τέτοιων ενεργειακών τεχνολογιών.

Επομένως, η ενεργειακή τεχνική αναφέρεται σε ένα ευρύ φάσμα μεθόδων και επιστημών που ασχολούνται με το ενεργειακό σώμα για τη βελτίωση των σωματικών και ψυχολογικών παθήσεων. Η πεποίθηση είναι ότι το φυσικό σώμα αποτελείται από δύο μέρη: το ορατό φυσικό σώμα και το αόρατο φυσικό σώμα, γνωστό και ως ενεργειακό σώμα, βιοπλασματικό σώμα ή απλώς ως αύρα. Το ενεργειακό σώμα λειτουργεί ουσιαστικά ως καλούπι για το φυσικό σώμα και είναι ο λόγος για τον οποίο το φυσικό σώμα είναι ζωντανό και υγιές. Αυτό σημαίνει ότι αν αφαιρεθεί το ενεργειακό σώμα, το φυσικό σώμα μετατρέπεται απλώς σε μια φυσική μάζα, χωρίς καμία ζωή. Το σχήμα του φυσικού σώματος καθορίζεται επίσης από αυτό του ενεργειακού σώματος. Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο, παρά τα συνεχή χρόνια μεταβολισμού, το σχήμα του φυσικού σώματος παραμένει το ίδιο σε όλη τη διάρκεια κάθε ζωής.

Παρόλο που όλες αυτές οι επιστήμες πιστεύουν στην ύπαρξη του ενεργειακού σώματος και των τσάκρας, οι τεχνικές τους για τη διατήρηση του ενεργειακού σώματος καθαρού και ισορροπημένου διαφέρουν. Ενώ ορισμένες από τις μεθόδους επικεντρώνονται στα μεγάλα τσάκρα, όπως το Pranic Healing, κάποιες άλλες εργάζονται στα μικρά και μίνι τσάκρα, όπως ο βελονισμός. Ενώ τρόποι όπως το Ρέικι και η Θεραπεία της Πίστης κάνουν χρήση θεϊκών ή συμπαντικών ενεργειών, η Πρανική Θεραπεία χρησιμοποιεί κυρίως τη δύναμη της ζωής ή το τσι για τη βελτίωση της υγείας, και ενώ ορισμένοι τρόποι αγγίζονται ή χρησιμοποιούν φάρμακα ή βότανα όπως ο βελονισμός και η παραδοσιακή βοτανοθεραπεία, κάποιοι άλλοι δεν αγγίζουν.

Αν και όλες αυτές οι μέθοδοι έχουν κάτι κοινό, που είναι η χρήση της λεπτής ενέργειας για την εξισορρόπηση των ενεργειακών διεργασιών του σώματος και τη βελτίωση της κατάστασής του, οι τεχνικές τους μπορεί να είναι τόσο διαφορετικές ξεκινώντας από θεραπείες χωρίς επαφή μέχρι τη χρήση βελόνων, οργάνων κ.ο.κ.

 

Pranic Healing

Το Pranic Healing σε αυτή την περίπτωση είναι μια θεραπευτική μέθοδος χωρίς επαφή, χωρίς φάρμακα, βασισμένη στην ενέργεια, η οποία χρησιμοποιεί τη δύναμη της ζωής ή το "πράνα" για να βελτιώσει την υγεία του σώματος.

Το Pranic Healing βασίζεται στην αρχή ότι το σώμα γενικά είναι ικανό να θεραπεύσει και να ομαλοποιήσει τον εαυτό του. Όλοι έχουμε βιώσει ότι ακόμη και χωρίς τη λήψη φαρμάκων, ένας βήχας, ένα κρυολόγημα ή μια ιογενής λοίμωξη μπορεί να θεραπευτεί μέσα σε μια ή δύο εβδομάδες.

Η επούλωση του σώματος μπορεί να επιταχυνθεί με την αύξηση της ζωτικής δύναμης στο σώμα. Ακριβώς όπως το φως μπορεί να επηρεάσει τη χημική αντίδραση, η οποία είναι η αρχή πίσω από τη φωτογραφία, η ζωτική ενέργεια αυξάνει τις χημικές αντιδράσεις του σώματος, επιταχύνοντας έτσι τη διαδικασία επούλωσής του.

Το Pranic Healing ως συμπληρωματική θεραπεία αναπτύχθηκε από τον Δάσκαλο Choa Kok Sui, χημικό μηχανικό στο επάγγελμα, μετά από εκτεταμένη έρευνα, μελέτη και πειράματα πάνω στο θέμα αυτό, για να επικυρώσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα των τεχνικών του, και εισήχθη παγκοσμίως το 1987 ως επιστήμη μέσω της έκδοσης ενός βιβλίου με τίτλο "The Ancient Science and Art of Pranic Healing" (αργότερα άλλαξε τον τίτλο σε "Miracles Through Pranic Healing").

Σήμερα το Pranic Healing ως επιστήμη συμπληρωματικής θεραπείας βοηθάει πολλούς ανθρώπους από όλα τα κοινωνικά στρώματα παγκοσμίως να βελτιώσουν τη ζωή τους, σωματικά και ψυχολογικά. Πρακτικοί από διάφορα επαγγέλματα σε περισσότερες από 120 χώρες, συμπεριλαμβανομένων γιατρών, νοσηλευτών, δασκάλων, θεραπευτών μασάζ, επιχειρηματιών και φοιτητών, ασκούν το Pranic Healing.

Τμήματα Pranic Healing σε νοσοκομεία, συμπεριλαμβανομένων των νοσοκομείων Apollo στην Ινδία, βοηθούν τους ασθενείς να βελτιώσουν την κατάστασή τους συμπληρώνοντας τις ιατρικές θεραπείες τους.

Εκτός από θεραπευτική μέθοδος, το Pranic Healing παρέχει επίσης μέσα για την επίτευξη ενός υγιεινού τρόπου ζωής, εισάγοντας τον κόσμο των ενεργειών και πώς αυτές επηρεάζουν την υγεία και την ευημερία μας. Ως εκ τούτου, όχι μόνο οι τεχνικές της μπορούν να βοηθήσουν στη βελτίωση ενός ευρέος φάσματος σωματικών και ψυχολογικών παθήσεων, αλλά έχει επίσης αποδειχθεί αποτελεσματική σε άλλους τομείς της ζωής, συμπεριλαμβανομένων των σχέσεων, της εκπαίδευσης, των οικονομικών και της φροντίδας των παιδιών.

Στην πραγματικότητα πολλοί ενεργειακοί δάσκαλοι της εποχής μας, συμπεριλαμβανομένου του Δασκάλου Choa Kok Sui, έχουν καταβάλει πολύτιμες προσπάθειες για να μετατρέψουν την ενεργειακή θεραπεία σε επιστήμη με κατάλληλες τεχνικές.

(πηγή:  Prana World  https://pranaworld.net/ )

 

‘Το Pranic Healing δεν προορίζεται να αντικαταστήσει την ορθόδοξη ιατρική αλλά να τη συμπληρώσει. Εάν η ασθένεια είναι σοβαρή ή τα συμπτώματα παραμένουν, συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.’

Συμπληρώστε την παρακάτω φόρμα για να ξεκινήσετε το δικό σας ταξίδι γνωρίζοντας αυτήν την εξαιρετική ενεργειακή τεχνική

Φόρμα συνεδρίας Pranic Healing
Έχω διαβάσει και αποδέχομαι τους Όρους της Πολιτικής Απορρήτου